Welke lessen kan ik volgen bij Sandra Pianostudio?

  • Privé pianoles in klassiek en licht-klassiek

  • Privé en groepsles Solfège en Muziektheorie

  • Privé en groepsles in Songwriting/ compositie

  • Conservatorium examentraining

  • Verschillende Workshops

Door wie worden de lessen gegeven?

Alle lessen worden gegeven door klassiek opgeleide pianiste en pianodocente, Sandra Zovko. Ze is ervaren in zowel klassiek, licht klassiek als pop-rock.

Sandra componeert zowel klassieke als hedendaagse muziek en treedt regelmatig op met haar band Phoenix Lights.

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Lessen piano (klassiek, licht klassiek, pop-rock) bij Sandra PianoStudio zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden, zolang je maar wilt leren en ontwikkelen.

Er is geen echt minimum leeftijd (hoewel we 6jr vaak als minimumleeftijd vaak hanteren) uiteindelijk hangt alles van het kind af- hoe ver het in haar/ zijn ontwikkeling is.  

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven op locatie in Rijswijk, Leiderdorp en Leiden.
Lessen aan huis worden in Leiden en Leiderdorp aangeboden en alleen in uitzonderlijke gevallen (zoals invaliditeit). In dat laatste geval zijn ook lessen via Skype (online) mogelijk.

Hoe zien de lessen er uit?

De pianolessen worden individueel gegeven, en in het geval van een jong kind, met ouder(s) erbij.

Leerlingen verschillen onderling in leerstijl – iedereen is anders en leert op een andere manier, en hier wordt natuurlijk rekening mee gehouden in de les.

Leren door te spelen, spelen door te leren!

Naast piano spelen, worden in de les ook andere aspecten van het muziekmaken behandeld, zoals muzikaliteit, interpretatie, componeren en samenspel.

Hoelang duurt een les en hoe vaak wordt aangeraden een les te nemen?

Minimum lengte van een privéles is 30 minuten. Het mag dus ook 45 minuten of 60 minuten zijn, afhankelijk van je behoefte en je studiedoelen.
Beginners wordt aangeraden iedere week een 30 minuten lange les te volgen.

Wat zijn de tarieven?

Voor lestarieven zie Tarieven & Voorwaarden.

Hoe werkt het abonnement/strippenkaart systeem?

Sandra Pianostudio werkt met maandabonnement en strippenkaart.
De lessen worden wekelijks of tweewekelijks gegeven. Les lengte en frequentie zijn makkelijk per maand aan te passen in overleg met de docente. In sommige gevallen kan afgesproken worden om vaker of juist minder vaak lessen te volgen.

Opzeggen is altijd mogelijk. Zie ook Tarieven & Voorwaarden voor als je wilt stoppen met de lessen.


Wat doe ik in het geval ik een les moet missen?

 Wijzigen van tijd/dag  minimaal 3 dagen voor de afgesproken lesdag/tijd. In het geval dat later gebeurt, wordt de les alsnog afgeboekt.

Wanneer de leerling om welke reden dan ook geen gebruik maakt van de met hem/haar afgesproken lestijd is niettemin lesgeld verschuldigd. Gemiste lessen worden niet ingehaald. 

Bij verzuim van de docent(e) wordt deze les ingehaald of er wordt voor vervanging gezorgd.
Restitutie van lesgeld is alleen mogelijk als uw docent(e) in gebreke blijft de lessen te verzorgen. Tijdens de schoolvakanties zijn altijd van tevoren afgesproken worden of die week de les doorgaat. Het is dus prima om tijdens de vakanties de les af te zeggen (mits het gebeurt 3 dagen voor de normaal afgesproken termijn). 

Ja! Ik wil me graag inschrijven!

Superleuk! 🙂 Als je je wilt inschrijven dan kan dat door eerst een proefles te volgen. Op deze manier leer je de docente kennen en krijg je alvast een idee over hoe de lessen in elkaar steken. Ook kan je dan ontdekken of het echt klassiek is die je wilt leren spelen of een andere muziekstijl.

Tijdens de proefles kan je dus beslissen om met de lessen door te gaan en je in te schijven of dat je het liever bij die proefles houdt. Een proefles verplicht je dus tot niets.

Ik vind het leuker als ik af en toe een les online kan volgen. Kan dat ook?

Ja dat kan! Zeker als je ziek bent of met een gebroken been thuis zit en je wilt toch je les laten doorgaan. Of als je gewoon liever thuis zelf oefent maar soms wat uitleg nodig hebt. Stuur een mail voor meer informatie hierover.

GEEF JE HIER OP VOOR EEN PROEFLES!

Ik heb een vraag. Waar kan ik deze stellen?

Bij wat voor vragen dan ook kan je altijd even mailen naar sandrapianostudio@gmail.com of klik hier om naar het contactformulier te gaan