Akkoorden (drieklanken/vierklanken) en de van akkoorden afgeleide structuren (denk aan arpeggio’s, Alberti bass en derg.) vormen de basis van alle  klassieke stukken.
a) Ze geven de context in de vorm van akkoorden progressie waar dan de melodie overheen zit.
b) Ze ‘sturen’ de melodie, of bepalen de melodie en
c) vormen de harmonieën van het stuk.

De basis van de akkoorden en het bouwen ervan ligt in de intervallen (afstanden tussen de noten) en toonladders. Begrippen als toonladder, intervallen, kwintencirkel, majeur en mineur akkoorden, Sus akkoorden, septiem akkoorden zullen allemaal aan bod komen en je zal steeds beter leren begrijpen wat de relaties zijn tussen de al deze elementen. 
Er zullen oefeningen en opdrachten worden gedaan aan de piano zodat men de stof ter plekke eigen kan maken.
Ook zullen akkoord-omkeringen (inversies) behandeld worden. Deze zijn van belang bij het vertalen van de theorie over de akkoorden naar het werkelijke spel.
Natuurlijk zullen allerlei voorbeelden langs komen van (licht) klassieke stukken waar we de akkoorden en de afgeleiden ervan ook in terug gaan leren herkennen.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die noten redelijk kan lezen, en die over akkoorden wil leren, voor degenen die muzikanten of zangers begeleiden, voor componisten en (singer-) songwriters of degenen die meer inzicht willen krijgen in de stukken die ze spelen.

Er zijn twee mogelijke data om deze workshop te volgen. Geef in je mail ajb even op welke tijd/dag je voorkeur heeft. 
Workshop data/tijden:
– dinsdag 24/11/2020 om 19.oo uur
– zondag 29/11/2020 om 12.oo uur
De les is via ZOOM, duurt 1,5 uur en de kosten zijn €20. Aanmelden kan via sandrapianostudio@gmail.com 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin