Hallo pianisten in spe! Heb je ooit of soms of vaak dat je een muziekstuk maar niet lukt om te leren? De meeste problemen bij muziekstudenten, of ze nou beginners zijn of dat ze langer piano spelen, hebben weinig te maken met iets niet kunnen uitvoeren. De problemen zijn vaak te danken aan de incorrecte en/of inefficiënte manier waarop de student de stof tot zich neemt. Het lijkt erop dat men vaak de strategieën voor efficiënt studeren niet kent, of niet weet toe te passen.

Deze workshop gaat precies daarover: hoe pak ik een muziekstuk aan dat ik hem goed, snel en efficiënt kan leren.
We gaan de meest voorkomende problemen (lukt niet met twee handen/ het klinkt niet mooi/ ik weet niet hoe ik het dynamisch moet interpreteren/ ritme en tellen vind ik lastig etc.) bespreken en leren hoe we deze oplossen. Ook zal ik een methode met je delen die stappen beschrijft die we elke keer moeten doorlopen willen we op effectieve en efficiënte manier studeren.
Je gaat ook strategieën leren hoe je een stuk vanaf het begin gaat aanpakken en verschillende muziekstukken (die je zelf aanlevert) zullen als voorbeeld dienen om deze oefenstrategieën toe te passen.

Vind je het leuk om deze online workshop te volgen, stuur me dan een mailtje naar sandrapianostudio@gmail.com (uiterlijk as vrijdag). Je krijgt dan een ZOOM link van mij toegestuurd. De kosten zijn 10,- euro. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

Kan je er niet bij zijn maar je wil graag hierover leren, dan kan je de video opname van de workshop bij me aanvragen.

Groetjes,
Sandra 🎵🎶🎹🎼🌻